maanantai 26. toukokuuta 2014

Mietteitä perhepäivähoidosta

Ellellä on takana nyt reilu kuukausi hoitohommia ja ajattelin kirjoitella hiukan ajatuksia aiheesta!

Meidän vuorotyöt mahdollistaa sen, että Elle on hoidossa vain 10 päivää kuukaudessa. Kirjoitin eka viikossa :D. Hoitopäiviä on siis noin kaksi per viikko ja se on osoittautunut Ellelle juuri sopivaksi määräksi. Kertaakaan hoitoon ei oo tarvinnut jättää itkevää kotiin haluavaa ja äitiä kaipaavaa lasta vaan Elle jää joka kerta hoitopaikkaan mielellään. Joskus käy niin päin, että ajellaan autolla johonkin ja kun saavutaan määränpäähän, niin Elle sanoo toiveikkaana "hoitoon!?" Eli ilmeisesti Ellen mielestä hoitopaikka on mukava!

Meidän vanhempienkin mielestä Ellen hoitopaikka on oikein kiva ja turvallinen. Tullaan hyvin juttuun perhepäivähoitajan kanssa ja hän on ihanan ymmärtäväinen. Mun työpaikassa vuorolistat tulee kolmeksi viikoksi kerrallaan ja aina päättyvän listan maanantaina saadaan uudet työvuorot. Ellen hoitopäivät on siis tiedossa aina vain kolmeksi viikoksi kerrallaan. Hoitotäti ymmärtää asian hyvin ja itseasiassa on olemassa sääntö, että joka perjantai pitää toimittaa seuraavan viikon hoitolistat, ainakin täälä päin. Itse kuitenkin tykkään, että hoitopäivät on selvillä hyvissä ajoin ja sen kolme viikkoo kerrallaan. Ellen hoitotäti tykkää Ellestä hirveästi ja aina jaksaa kehua meidän neitiä. On mukava viedä Elle hoitoon aamulla, kun sielä odotellaan innokkaana. 


Viimeiseksi käsittelen asian, joka on tähän saakka hävettänyt mua, mutta nyt päätin tulla kaapista ulos :D me viedään Elle hoitoon kymmenen kertaa kuukaudessa, vaikka yhteisiä vuoroja mulla&Makkella olis kuukaudessa vaan esimerkiksi neljä. Vuorotöiden takia meidän aamuvuorot sijoittuu tosi harvoin niin, että oltais yhtä aikaa töissä. Sen sijaan useimpina päivänä jompi kumpi menee aamuun ja pääsee kolmelta ja toisen pitäis kolmelta olla iltavuorossa. Sellaisina päivinä iltavuoroon menijä vie Ellen aamulla hoitoon yhdeksäksi ja aamuvuorossa ollut hakee sitten kolmen jälkeen. Silloin iltavuorolainen saa päivällä omaa aikaa ennen töihin menoa. Ollaan Makken kanssa yritetty järjestää molemmille tasapuolisesti näitä "vapaapäiviä".

No mitä mä sitten teen, kun vien lapseni päiväksi hoitoon, vaikka ite oon menossa vasta iltaan töihin. Yleensä siivoan meidän kämppää, käyn jumpalla, teen iltapäiväruuan valmiiksi Ellelle&Makkelle, hoidan asioita ja joskus saatan ottaa päikkärit, jos joudun olemaan yöhön saakka töissä. Tää on kaikista toimivin järjestely, mitä ollaan koitettu tähän mennessä! Meidän kaikkien fiilis on parempi, kun saadaan Makken kanssa välillä ladata akkuja omassa rauhassa ja Elle pääsee leikkimään ja ulkoilemaan kunnolla muiden lasten seurassa. Ellen hoidon alotuksen jälkeen meillä ei oo riidelty vapaa-ajan käytöstä eikä oikeastaan mistään muustakaan. Kyllä hermo lepää!

Ellen hoidon aloitus jännitti meitä kaikkia hirveesti ja lykättiin sitä aina vaan myöhemmälle, mutta reippaan kuukauden perusteella voisin sanoo, et onneks päätettiin kuitenkin ottaa hoitopaikka vastaan! Ollaan hela family jotenki paremmalla boogiella matkassa nykyään <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti, kiitti <3