sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Mutsin mussukka 5kk vee!

Ollaan oltu vähän hiihtolomailemassa ja sillä reissulla Elle "täytti" viis kuukautta !! Apua, mun pikkune on kohta jo puoli vuotias <3

Elle viis kuukautta ei enää osaa juoda maitoa tuttipullosta, mutta ruokailun päätteeksi Elsku saattaa ottaa vesihörpyt Nukista ja vasta aikansa Nukilla "leikittyään" hän haluaa tissille. Joskus Elle ei halua ruokailun päätteeksi ollenkaan tissiä ja silloin mulle tulee yhyy- olo, koska en halua luopua imetyksestä :) ei olla pitkään aikaan kokeiltu pulloruokintaa, koska en oo oikestaan käynyt missään, mutta tänään olisin halunnut Ellen nukahtamisen jälkeen ajella siskon poikakaverin juhliin, joten päätin kokeilla onnistuuko maiskan syönti pullosta päin. Ei onnistunut sitten yhtään! Elle on tissinaisia :D

Viis kuukautta vanhan Ellen ruokavalioon kuuluu äidinmaiskan lisäksi: luumubona, luumubona ja luumubona :D siihen Elsku on rakastunu ja kaikille muille nyrpistelee nenäänsä ja keksi juuri 5kk päivänä ruokakiukuttelun! Eli taivuttaa päänsä taakse niin, jottei ruokailulla oo mitään toivoa jatkua ja jos vielä kehtaan yrittää, niin sitten Elsku saa raivarin. Mahtavaa :D luumun lisäksi Elle on tähän mennessä maistellut bataatti&perunasosetta (noita tein ite ja niistä maha tuli tosi kipeeks), perunaporkkana pilttiä, päärynä pilttiä ja Muksun kukkakaalisosetta. Tässä kuvassa Elle syö päärynää ilman kiukkukohtauksia :)

Elle 5kk hipelöi varpaitaan KOKO ajan! Esimerkiks silloin, kun yritetään ruokailla :) ja kaikki sukat Elle repii jaloistaan. Varpaat yltää nykyään myös suuhun! :D

Ellen suuhun menee myös kaikki muu varpaiden lisäksi ... siis aivan kaikki :D välillä on tosi rasittavaa, jos unohdan leikkimaton viereen vaikkapa paperinpalan. Elle on heti tukkimas sitä suuhunsa ja sitte mua pelottaa, jotta se tukehtuu paperimössöön. Nyt oonki opetellu tosi huolelliseksi enkä enää jätä Ellen ulottuville yhtään mitään! Paitsi tietty sen omat lelut :) muutenki oon yrittäny opetella nostelemaan lattialta kaikkee sinne kuulumatonta silmälläpitäen sitä aikaa, kun Elle lähtee liikkeelle. Ei tollasia asioita oikeesti osaa ajatella ennenku vasta nyt! 

Viis kuukautta vanhan Ellen hyppysissä pysyy tosi hyvin kaikki lelut ja tavarat. Sellaiset isotkin (kuten Niiskuneiti kuvassa), joita Elle ei ennen jaksanu nostella, saa nykyään kyytiä! 

Vatsalihaspitoja Elle tekee jatkuvalla syötöllä :D välillä oikein pysähdyn miettiin, jotta mihin se tolla asennolla pyrkii! Kaippa sitte istumaan keinolla millä hyvänsä :) Elle on mennyt konttausasentoon tässä parin viime päivän aikana aivan koko ajan! Siitä asennosta se kovasti yrittäis jo päästä istumaan, mutta ei ihan oo vielä hoksannu tekniikkaa.

Elle viis kuukautta vee ei enää nuku, kun ollaan kaupoissa vaan kyttää :D ennen oli kätevää shoppailla Elskun päikkäriajoilla, mutta nykyään se ei enää onnistu. Elle herää, kun kuulee ihmisten ääniä ja suuttuu, jos ei saa kurkkia mitä ympärillä tapahtuu. Tässä kuvassa oltiin Ideaparkissa ja Elle oli sielä ku mikäki Ulla Taalasmaa :D pää pitkällä vahtas kaikkea! 

Elle on viisikuisena aivan ihastuttava hymynaama, äiskän aurinko <3 en voisi kuvitella elämääni ilman Elskua! Elle naureskelee nykyään paljon enemmän kuin ennen. Hänet saa nauramaan kukkuu -leikki, peilin edessä pelleilly ja lentsikassa lennätys. Hymy saattaa irrota vaikeinakin hetkinä! Toki Elle osaa näyttää sen toisenkin puolen :D kiukkua ja itkuamistakin päiviin välillä mahtuu! Mutta sehän on vaan elämää :)

Viis kuukautta vanhan Ellen äiti on aika kulahtanu tapaus :D mun hiuksissa on viiden sentin juurikasvu, kulmat rehottaa ja on värjäämättä, ruokavalio on aivan retuperällä, kavereihin en jaksa kauheesti pitää yhteyttä ja oon väsyny väsyny ja VÄSYNY! Mun 24/7 väsymyksen syypää taitaa olla Elle Ee viis kuukautta vee :) Ellen yösyönti on viime aikoina suorastaan räjähtäny käsiin, kaveri haluaa syödä about 1h45min välein. Ja jos ei halua niin sitte Elsku itkuttaa sängyssään jotain muuta ja mun on noustava taputteleen pyllyä. Kirjotan tätäki keskellä yötä, koska ei huvita mennä nukkuun. Oon vaan entistä väsyneempi, kun herään jonku tunnin torkahduksen jälkeen lohduttelemaan Elleä. Yritän kuitenkin ajatella, jotta joskus tää aika vielä hymyilyttää mua ja saattaa tulla ikäväkin (not :D)!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti, kiitti <3