tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen

... joka ei ollut jäinen! Teki mieli runoilla tohon loppuun :D meikämutsi Eino Leinona!

Pääsiäisenä meitä, kuten muitakin suomalaisia, suosi ihanat kelit! Mutta poiketen valtaväestöstä mä olin ylimäräästen vapaiden sijasta megauraputkessa. Nää on taas näitä ammatinvalintakysymyksiä. Silloin, kun muut on vapaalla ja viihtymäs, niin meikämutsi painaa duunia. Ei se oikestaan haittaa. Paitsi jouluna ja sen oon aina tapellu vapaaksi :D 

Elle lähti pääsiäisen viettoon mummilaan torstaina seuranaan Milla. Ajeltiin Makken kanssa perässä sinne sitten perjantai yönä töiden päälle. Mutta vaan käymään, koska lauantai-iltana oli taas töitä. 




Elle oli mummilassa väsännyt vitsat jo valmiiksi ja ehkä vähän opettellut virvon-varvon -lorua. Lauantaiaamuna päästiin sitten vaan suoraan asiaan eli noitakamppeet niskaan ja kerjuulle. "Meidän tiellä" asuu vain äiteen sukulaisia, joten kierrettiin siinä lenkki ja käytiin kerääs munat koppaan. Elle antoi oikeaoppisesti vitsan virvottavalle, mutta loru ei lähtenyt paineen alla. Saaliista kaveri oli erittäin kiinnostunut ja yritti kävellessäkin tsekkailla korin pohjan täyttymistä.



Pääsiäinen oli Ellelle paluu 90-luvulle vaatetuksen suhteen, koska mutsi oli jostain kaivanut mun vanhan 1-vee lahjaksi saadun hauskan pilkullisen haalarin ja sitä piti Ellelle heti koklata. Ilmeisesti meikämutsi on ollu vähä lihavempi lapsi, koska Ellelle toi oli nyt puolitoistavuotiaana vähän iso. Laitettiin Ellelle ekaa kertaa saparotkin <3 ai että, se oli söpö!

Myös pihavaatetuksessa noudatettiin samaa retrohenkisyyttä, kun mun vanha välikausihaalari kaivettiin arkistojen kätköistä. Ysäri-Elle, niinku Milla nimitti :D ihanat neonsävyt ja toi kuviointi on jotain ihan tajutonta! Tajuton oli myös sää. Ellellä oli välillä kuuma, jos pidettiin hanskoja sen käsissä !! What. Nyt on huhtikuu. Mut emmä valita!




Mulla oli maanantaina pääisäisen ainut vapaa ja se vietettiin myös mummilassa. Elle esitteli mulle kaikki mummilan pihaleikit ja sitä tekemistä olikin hurjasti. Pääsiäisen kohokohta oli naapurin pienet kilit, joita Elle kävi tsiikailemassa aamuin illoin. Toinen lempparijuttu oli mun kummityttö, joka oli myös vierailulla mummunsa luona. Ne kaks on vaan niin suloisia yhdessä, kun he käsi kädessä kulkevat paikasta toiseen. Muita ulkopuuhia oli tietysti kiikkuminen, hiekkakakkuilu, pyöräily, kissojen hoitaminen (jahtaaminen) ja nurmikon leikkuu omalla pikku leikkurilla, jonka mummi oli ostanut. Mummi oli hankkinut myös pienen kärryn, jolla Elle kiikutti pihalelujaan paikasta toiseen. Mummilassa on niin ihanaa, kun ulkona on tilaa leikkiä ja touhuta! 

Maanantaina avattiin myös grillikausi, kun mutsi kaivoi esiin Luciferin :D meitsi veti juustomakkaran tikun päähän ja savustin sen notskissa mustaksi, kun en malttanut oottaa hiillosta. Elle söi melkein kaksi nakkia. Ja dippas ketsuppiin, niin että ysärihaalari alko kaipaamaan pesukonetta. Pääsiäinen meni muutenkin taas ihan syömiseksi mun osalta. Miks aina juhlapyhät on meidän perheessä yhtä ruokailua?! Ellekin pääsiäisherkutteli eikä suosikki suinkaan ollut grillinakki vaan perinteinen tai moderni tai pieni tai iso tai valkosuklainen tai suklainen tai täytetty SUKLAAMUNA. Kaikki meni alas. Jopa käärepapereineen, jos kukaan ei aukaissut :D


Tänään käytiin aamusta vielä mummilassa pyörälenkillä tai mutsi&Elle pyöräili ja mä juoksin. Sitten mutsin piti lähteä töihin ja me suunnattiin Ellen kanssa nokka kohti himaa. Kotona ootti iskä (ja tuhatmiljoonaa kotityötä ... miksei aina vois vaan luuhata muiden nurkis?!) ja pian saapui myös Ellen mumma, jolla oli heti tekemistä mielessä. Hän oli bongannut kirpparilta Ellen huoneeseen sopivan pöydän, jota lähettiin tsekkaan. Pöytä ja kaksi tuolia maksoi vain 19 euroa ja tykkäsin sen väristä, joten ostettiin ne. Nyt Ellellä on sitten oma pöytä piirrustelua ja muuta askartelua varten. Ei tartte enää seiniin piirtää. 

Muuten päivä onkin kulunut pihalla ollessa. Meidän talon himmeeseen lapsien pihapuuhavalikoimaan kuuluu hiekkalaatikko ja kaksi normaalia keinua. Ja niillä Elle saa sitten pärjätä, jos ei lähdetä leikkipuistoon. Nykyään niistä onkin jo iloa, kun Elle on addiktoitunut hiekkakakkujen tekemiseen ja nyt uus juttu on tuo isojen tyttöjen keinussa kiikkuminen. Vaatii vielä keskittymistä, kuten ilmeestä huomaa :D


Se siitä lätinästä ja kuvaoksennuksesta. Mun pitäis oikestaan olla jo nukkumassa, koska huomenna on klo 7 aamu ja Elle pitää viedä ensin hoitoon. Tervetuloa arki, jipii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti, kiitti <3