keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Ellen hoidon aloitus -höpinät ja vapaapäivän kuulumiset

Meidän miniperheessä koettiin viikon alussa jänniä hetkiä, kun Elle aloitti hoidon perhepäivähoitajalla kolmen pojan kaverina!

Makke vei Ellen maanantai aamuna puoleksi päivää hoitoon, koska haluttiin kokeilla yksi päivä tollee puolikkaana ennen varsinaista hoidon aloitusta. Mä olin ihan hermona töissä ja soitin Makkelle jo varttin yli kaheksan "MITEN MENI?!" Kuulemma hyvin. Elle oli mennyt muiden kanssa syömään puuroa ja Makke oli vaan lähtenyt. Ei draamaa. Varttin yli yksitoista soitin jälleen Makkelle "MITEN MENI?!" ja kuulemma hyvin, oli vastaus jälleen. Elle ei ollut itkenyt kertaakaan hoidossa, oli syönyt hyvin ja leikkinyt muina naisina, ihan ku ois aina ollut hoidossa :)


Tiistaina oli THE päivä. Heräsin ite kuudelta, että kerkesin järjestää tukan ja kammata naaman. Herätin Ellen puoli seitsemältä enkä oikein tiennyt miten, kun ei ollut koskaan aikaisemmin tarvinnut Elleä herättää. Kutittelin varpaita ja toistelin huomentaa. Oon aina vihannut ihmisten herättämistä. Elle oli helppo herätettävä, koska hän vain nousi istumaan ja totes "huomenta". Kysyin mennäänkö hoitoon? Ja vastaus kuului: "HOITOON!" Elle oli innoissaan. Puettiin, juotiin hiukan maitoa ja lähdettiin. Elle taapersi nalle kainalossa autolle :') Hoitotäti odotteli jo Elleä. En tajua miten joku ihminen voi olla niin varhain niin messissä :D Riisuin Ellen ja sitten tuli se hetki, jota olin eniten jännittänyt, kun piti lähteä. Mun mielestä Elle näytti siltä, että se alkais itkeä, mutta iltapäivällä sain kuulla ettei Elle ollut itkenyt ollenkaan. Oltiin etukäteen sovittu, että kun heipat on sanottu, niin lähden vaan, vaikka meitä kaikkia itkettäis. Autossa mua sitten vähän itketti, mutta töissä on aina niin paljon tehtävää, ettei ehdi vollottaa. Työpäivän pidin puhelimessa äänet päällä, ihan vaan varooksi :D

Iltapäivällä karkasin muutaman minuutin etuajassa töistä, että pääsin hakemaan Elleä. Makkekin oli jo herännyt ja soitti haluavansa tulla mukaan. Elle tuli hoitotädin kanssa avaamaan ovea ja hymyili onnellisena, kun näki ketä oven takana seisoi. Juteltiin hoitotädin kanssa päivän kuulumiset. Elle oli syönyt ison satsin jauhelihasoppaa ja vetänyt kahden tunnin päikkärit isojen tyttöjen sängyssä. Potallakin oli käyty ja hoitotäti ihmetteli, miten taitava Elle on ikäisekseen. Saimme myös kuulla tyttäremme toimivan kuin ajatus eikä noin helppoja lapsia kuulemma ole olemassakaan. Mietin vaan, että kuka lapsi sielä hoidossa on ollut, koska kotona Elle vetää vähän väliä breakdancea pitkin lattiaa karjuen kuin voimannostaja. Hoitotäti oli aivan surullinen, kun Ellen hoitotarve on niin vähäinen ja nytkin Elle menee vasta viikon päästä seuraavan kerran. Tuntuu kivalta, että meidän lapsesta joku on noin innostunut :)

Tänään oltiin sitten vapaapäivällä kaikki kolme! Aamu alkoi vetelästi ja nukuttiin päikkäritki koko sakki, mutta päikkärien jälkeen piristyttiin ja lähdettiin kyliksille. Käytiin hiukan tsiikailemassa Ellelle rattaita ja hitto, kun ois rahaamassiipätäkkäätuohta niin ostettais heti Emmaljungan Scooter rattaat. Oli hiukan hyvännäköinen peli! Jäätiin nyt tuumaileen (eli laskeen rahoja ja aneleen almuja) ja luvattiin palata asiaan. Käytiin kiertelemäs myös SuperSportti ja sieltä bongasin heti kauan etsinnässä olleet vaaleanpunaiset Converset. Teki mieli itkeä ilosta ja sitten surusta, kun hinta oli ALENNETTUNA 70 euroa. Eli kauppaan jäi nekin.


Päätettiin käydä Daddy's Dinerissä syömässä, vaikka oonkin melkein vannonut etten enää mee sinne. Viikonloppuisin sielä on niin paljon porukkaa, että ruokaa saa odottaa aina kauan. Tänään sielä ei ollut meidän lisäksi kuin kaksi tyyppiä. Ellen ruoka tuli tosi nopsaa eikä meidänkään safkoja tarvinnut kauan venailla. Melkein söin salaatin, mutta päädyin kuitenkin hampurilaiseen :D Elle järjesti hiukan draamaa kaatamalla maitolasin ja saamalla kunnon raivo-Raija kohtauksen poislähtiessä. Reitin varrelle oli asetettu lasten leikkipaikka, joka koitui melkein meidän kohtaloksi. Parin "mentäiskö kotiin, Elle?" ja "äiti ja iskä lähtee, heippa" -kokeilun jälkeen Makke roudas kiljuvan Ellen pois paikalta. 

Kauhia läpätyspostaus, mutta oli asiaa! Nyt aion palkita itseni päivän ahkeroinnista ja maksaa hiukan laskuja, jee :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti, kiitti <3