tiistai 7. tammikuuta 2014

Sanoja!

Aattelin muistella tänne sellasia juttuja Ellestä, jotka on tässä puolen vuoden blogihiljasuuden aikana jääny kirjottamatta. Sellasia juttuja, jotka haluan muistaa vuosienkin päästä. Eka aihe piti olla imetyksen lopettaminen, mutta se juttu pysyy vielä hetken melko tuoreena mun muistissani, niin päätin kirjottaa ekana Ellen ekoista sanoista!

Elle alkoi joskus kesällä hokemaan kukkaa ja kakkaa ilman sen suurempaa tarkotusta. Pari kertaa suusta tuli mun mielestä melko tunnistettava äiti (tosin nyt se sana on kadonnut Ellen sanavarastosta), mutta se lausuttiin kyllä useimmin Makkelle kun mulle :D ehkä johtu siitä, että olin kesällä paljon enemmän töissä ja Elle vietti päivänsä Makken kanssa.

Sitten pitkään aikaan Elle ei sanonut mitään järkevää. Ei edes sitä kukkaa&kakkaa. Suusta tuli vaan hölynpölyä ja ihan _KOKO AJAN_ ! Kaveri veti nonstoppina siansaksaa aamusta iltaan. Kunnes alettiin laulaa Ihahhaa laulua! Ihahaa, ihahaa oli siis ehkäpä Ellen viralliset&jotain tarkottavat sanat :) ihahaa on useimmiten heppa, mutta se vois myös olla sarvikuono, poro, mikä milloinkin. Viikonloppuna ihahaa oli muumi kunnes systeri opetti Ellen sanomaan muumi ja nyt muumi on muumi :) tästä päästäänkin seuraavaan vaiheeseen Ellen puheopettelussa eli nykytilanteeseen!

Elle on ruvennut nyt kypsässä 15 kuukauden iässä hokemaan sanoja (VIHDOIN!!) meidän perässä. Napa on papa! Nenä on nnÄ! (kikki on kikki ... mut miks Elle tietää mikä on kikki?!!?!? :D) Muumi on mmmi! Koira on hau ja kissa mau. Milla-kummitäti on Miija :) myös kiitti -sana on hallussa, tosin Elle käyttää sitä väärinpäin eli silloin, kun antaa jollekkin jotain. Ja silloin sanotaan kiitti, kun ei enää huvita syödä. Tippu sanotaan silloin, kun joku kiva juttu (esim. piparinpala) putoaa lattialle. Kakka sanotaan, kun vaipassa on kakka ja samalla pidetään pepusta kiinni. Kakkaa hoetaan kyllä muutenkin!

Tää keskustelunpätkä käytiin äsken saunassa:
Meikämutsi: "Sano iskä!"
Elle nostaa kädet ylös ja huutaa HEI!
Meikämutsi: "Sano Milla!
Elle nostaa kädet ylös ja huutaa HEI!
Meikämutsi: "Sano mummi!"
Elle kattoo mua hetken vakavana ja sanoo: "Mummmmi!"
Meikämutsi: "Sano äiti!"
Elle alkaa nauraa ja sanoo: "Kakki!"

Kiva :D ja loppuun vielä aiheeseen liittymätön kuva, joka lähetettiin mulle töihin. Elle&Makke oli syönyt hiukan suklaapusuja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti, kiitti <3