keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kesäreissussa

Minä täällä hei! On ollut niin kiireistä, että on ollut pakko luopua hetkeksi jostain ja tällä kertaa blogi oli tauolla. Nyt yritän ehtiä kirjoitella (ees joskus)!

Me palauduttiin muutama tunti sitten reissusta kotiin. Oltiin Naantalissa kolme päivää kaveriperheen kanssa! Mä ja Makke rakastuttiin Naantaliin jo vuonna 2011, kun oltiin sielä kahdestaan vastarakastuneina :) ja ollaan siitä saakka suunniteltu uutta visiittiä. Naantalissa kaikki on jotenkin niin ihanaa (ja kallista :D) ja se on mulle kesäkaupunkien ykkönen! 



Lähdettiin maanantaina matkaan ja ekan päivän missionina oli vain majoittua ja hengailla Vanhassa Kaupungissa. Me oltiin vuokrattu kahdeksi yöksi mökki Naantali Campingistä. Oltiin sielä jo silloin viime Naantali reissulla ja tiedossa oli, jotta mökkien kunto ei oo mitään priimaa. Kolmessa vuodessa ei oltu yhtään panostettu mökkien (tai ylipäätään koko alueen) kunnossapitoon, joten meidän mökki oli aika rähjäinen ja epäsiisti. Se olikin ainut asia, mikä reissussa otti pannuun. Onneksi säät oli niin huiput, jotta hengailtiin pihalla suurin osa ajasta! Maanantaina käytiin syömässä Vanhassa Kaupungissa paikassa, jonka nimi saattoi olla Rantaravintola? En oikeasti millään muista sen paikan nimeä, mutta palvelu oli ystävällistä ja ruoka hyvää. Lapsille oli leikkipaikka ja parkkeerattiin ihan sen viereen, joten saatiin kaikki syödä kohtuu rauhassa.



Tiistaina oli vuorossa koko reissun kohokohta; Muumimaailma! Se on yks mun lapsuuden suosikkipaikoista ja halusin ehdottomasti viedä Ellen sinne. Aamusta sielä oli aivan kauhea ruuhka ja onneksi me oltiinkin lähdetty sillä asenteella, että käydään ostamassa liput ja katsellaan vähän paikkoja. Päikkärien jälkeen iltapäivällä lähdettiin sitten oikein ajan kanssa uusintakierrokselle ja silloin väkeä oli huomattavasti vähemmän. Elle oli heti melko tuttavallinen Muumien kanssa; kätteli, halaili ja joraili Muumimammalle! Mä mietin vaan koko ajan, että mahtaa noilla tyypeillä pukujen sisällä olla aika kuuma :D 

Muumitalossa oli paljon nähtävää, mutta ei Ellen ikäinen vielä kauheasti jaksanut innostua pienistä yksityiskohdista ja esineistä. Muumimamman hillokellari vähän pelotti Elleä ja normaalisti rappusia rakastava Elle halusi iskän syliin kellariportaissa. Drontti Edwartti oli Ellen mielestä heppa eikä Elle vielä tunnistanut kaikkia Muumimaailman hahmoja kuten Nuuskamuikkusta, Tuutikkia tai Hosulia. Pääasia oli kuitenkin, että Elle nautti, juoksenteli, hörskötti ja nauroi! 

Muumimaailmassahan on aika kallista kaikki ja usein kuulenkin ihmisten taivastelevan miten ylihinnoiteltu se paikka on. Me ajateltiin asia kuitenkin niin, että Muumimaailman sesonki on aika lyhyt ja raha nypätään, koska ihmiset käy sielä joka tapauksessa. Meikämutsi siis shoppaili sielä neljän euron ranskiksia pariinkin otteeseen kahden päivän aikana ja iloisesti maksoin 5 euroa Ellen kasvomaalauksesta. Ainut missä laitoin jarrut pohjaan oli Muumikauppa, jossa tuntui hinnat olevan ihan katossa. Ostettiin sieltä kuitenkin Ellelle neljällä eurolla pienen pieni ilmapallo, mutta se oli jokaisen ylihinnoitellun euron arvoista; niin paljon iloa siitä pallosta on tänään ollut pienelle ihmiselle! :)

AISULI, Pikmyy, Nispu ja Muumi bongattiin useasti, mutta kaikista mieluisin taisi olla Mamma :)

Muumimaailman lisäksi Naantalissa oli mun mielestä aika vähän leikkipuistoja tai sitten mun silmiin ei vaan osunut. Kahdessa leikkipuistossa käytiin ja molemmissa oli lasten leikkilaitteiden lisäksi kuntoilulaitteita aikuisille. Ihan cool idea, mutta mietin vaan, että kuka niitä käyttää? Nytkin kuntoilulaitteet oli koko ajan varattu, kun lapset kikkaili niillä. Mun ois ihan hiukan tehnyt mieli mennä vähän tutustumaan niihin paremmin, mutta onneks oli niin kuuma, ettei tarvinnu ruveta kilpaileen lasten kanssa jumppalaitteista :D

Rantoja Naantalissa taitaa olla aika paljon ja mekin käytiin niistä yhdellä plus leirinnän rannalla, mutta se oli (yllätys, yllätys) ihan kaamee. Elle oli ihan kauhea vesipeto! Mä vaan vikisin rannassa ja valitin miten kylmää vesi on ja miten yököttävältä pohja tuntuu :D oon kunnon luontoihminen! Mutta Makke ja Elle polskutteli ja riehui vedessä, kunnes Elle alkoi täristä, koska oli niin kylmä. 





Tänään käytiin vielä Muumimaailmassa lähettelemässä postikortteja ja moikkailemassa Muumihahmoja. Muumimaailmaan saa kahden päivän rannekkeen, kun laittaa kympin lisää lippuun. Ajateltiin, jotta mennään nyt kunnolla, kun on kerran lähdetty! Ens kerralla otetaan sama setti, koska mun mielestä Muumimaailmassa riittää tekemistä kahdeksikin päiväksi. Nytkin meillä jäi vielä Teatteri Emman toinen esitys näkemättä eikä ehditty käydä muumirantsulla uimassa. Ens kerralla varataan Naantalissakin hengailuun enemmän aikaa ja otetaan majoitus Vanhasta Kaupungista! Vanhan Kaupungin tunnelma on niin ihana ja tunnelmallinen, jotta sieltä ei huvittais lähteä pois ollenkaan. 

Reissaaminen on huippuihanaa, mutta kotiinpaluussa on myös sitä jotain <3 huomenna meidän arki starttaa ärhäkkäästi, kun mulla on iloinen klo 7 aamu ja Ellellä vika hoitopäivä tälle kuulle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti, kiitti <3